De Russische trainer Leonid Slutski (46) lijkt de nieuwe hoofdcoach van Vitesse te gaan worden. De succesvolle coach heeft met de club uit Arnhem een principeakkoord, daarmee lijkt hij de vertrekkende trainer Henk Fraser op te volgen.

De 46-jarige Leonid Slutski hoeft alleen nog op het papierwerk te wachten. De trainer en Vitesse zijn er zo goed als uit met elkaar, waardoor de Arnhemmers een hoofdcoach van formaat hebben binnengehaald. De Russische oefenmeester, afgelopen donderdagavond nog aandachtig toeschouwer bij CSKA Moskou – Olympique Lyon, heeft een palmares waar je ‘u’ tegen zegt.

Zo werd hij 3x landskampioen met CSKA Moskou, won hij 3x de nationale beker met de Russische topclub en veroverde hij ook 2x de Russische supercup met de Moskovieten. Slutski werd in de seizoenen 2012/2013 én 2013/2014 uitgeroepen tot beste trainer in de Russische Premjer Liga en was bondscoach op het EK 2016 van Rusland, dat helaas teleurstellend verliep voor de Russen.

Eerder werkte Slutski als hoofdtrainer voor de Russische clubs Uralan Elista, FK Moskou, Krylya Sovetov Samara en CSKA Moskou, waarna hij 13 wedstrijden de bondscoach van Rusland was. Slutski, kenmerkend door het heen-en-weer bewegen tijdens wedstrijden op de bank, begon dit voetbalseizoen als hoofdtrainer van Championship-club Hull City, maar werd op 3 december 2017 ontslagen. Momenteel is Slutski coördinator van de jeugdopleiding van FK Rostov.