Donderdagavond speelde Olympique Marseille een geweldige wedstrijd tegen Athletic Bilbao in een kolkende Vélodrome. Het werd 3-1, de uitploeg kon enkel tegenscoren via een onterecht toegekende strafschop. Een schitterende teamprestatie van l‘OM dus, wij lichten twee minder bekende uitblinkers uit. 

Thauvin, Payet, Gustavo, Ocampos, Mandanda… De sterkhouders van Marseille speelden geweldig. Maar dit gaat natuurlijk over zeer bekende voetballers. Ook rechtsachter Hiroki Sakai en middenvelder Maxime Lopez lieten zich op positieve wijze zien, een goede reden om de rubriek ‘Minder bekende uitblinkers op het Europese toneel in de spotlights’ van onder het stof te halen.

Beginnen doen we met de goedlachse Japanner. Hiroki Sakai speelde tot z’n 22e in zijn thuisland en zette zijn carrière vervolgens verder in Duitsland, Hannover 96 werd zijn eerste Europese club. Hij kwam er 102 keer in actie. In de zomer van 2016 maakte Sakai de overstap naar het zuiden van Frankrijk. Bij Marseille werd hij meteen een vaste basisklant. De nummer 2, die ook al 41 caps verzamelde, is een allround-rechtsback die zijn defensieve rol goed kan combineren met aanvallende impulsen. Hij speelde al 80 wedstrijden voor Olympique Marseille.

Maxime Lopez is een jonge centrale middenvelder. Hij werd opgeleid bij Marseille en is bijgevolg erg geliefd bij de vurige supporters. Hij ziet er erg jong uit (en is dat ook, hij werd 20 in december), maar geldt als een Frans toptalent. Met zijn 169 centimeter is hij geen overdonderende verschijning, maar hij is dit seizoen erg complementair met de ervaren Luiz Gustavo. Lopez kwam al 66 keer in actie voor l’OM en zag zijn marktwaarde al stijgen tot €8.000.000. Een veelbelovende speler.

Marseille
Deze afbeelding, afkomstig van Pixabay, mag vrij gedownload en gebruikt worden zonder credits voor de auteur. Portretrechten worden niet opgeëist.

Marseille speelt zondag tegen Toulouse in de Ligue 1.