Mehdi Carcela begon op de bank tegen KV Oostende, omwille van zijn lichte blessure en de bekerfinale van volgende week in het achterhoofd. Standard stond tijdens de koffie op een ongelukkige 2-0-achterstand en dus moest Carcela invallen om het PO1-ticket alsnog te bemachtigen. En dat deed hij op een manier waar zelfs Messi trots zou op zijn, wat ons naadloos bij een interview met Samuel Eto’o brengt. 

In Sport/Foot Magazine zei Carcela, die bij zijn tweede terugkeer in België door de meeste waarnemers gezien wordt als de beste speler in de competitie, dat Eto’o zijn grote broer is in de voetbalwereld. Ze speelden samen bij het Russische Anzhi, waar ze veel indruk hebben gemaakt op elkaar.

Mehdi Carcela: “Hij betekende veel voor mij in mijn leven, hij is misschien de meest belangrijke persoon in mijn carrière. Ik had altijd moeilijkheden met het vinden van vertrouwen en met het in de kijker spelen van mezelf, zonder daarbij anderen te kort te doen. Samuel heeft me geholpen om minder cadeautjes uit te delen, mijn talent beter te gebruiken en me minder vragen te stellen.”

Carcela
Auteursrechten: eigen redacteur. Portretrechten worden niet opgeëist.

Samuel Eto’o: “Ik speelde met veel grote voetballers en hij (Carcela) bezit het potentieel om daar deel van uit te maken. In de één tegen één is hij zo goed als onverslaanbaar, hij doet me denken aan Lionel Messi. Hij kan een speler even gemakkelijk uitschakelen.”