Toen Frank de Boer afgelopen zondag (11 maart jl.) werd gevraagd naar het kunnen van Marcus Rashford was hij duidelijk: “Het is jammer dat Mourinho zijn trainer is. Rashford kan wel eens een fout maken, maar Mourinho zet hem dan meteen op de bank. Hij is nog jong, hij heeft wedstrijden nodig.” De daaropvolgende maandagmiddag werd Mourinho zelf om een reactie gevraagd. Ook hij was daarin duidelijk.

“Ik heb er inderdaad iets over gelezen.”, zo zei de 55-jarige Portugees. “Een of ander citaat van de slechtste Premier League-trainer ooit. Frank de Boer zei dat het voor Rashford niet goed was mij als trainer te hebben. Als Frank de Boer zijn trainer was werd Rashford geleerd hoe te verliezen, want hij verloor iedere wedstrijd.”

Ongelijk had Mourinho niet, De Boer verloor namelijk daadwerkelijk iedere competitiewedstrijd in de Premier League, ook al waren dat er maar 4. In zijn tijd bij Ajax presteerde de oefenmeester een stuk beter, daar werd hij 4 jaar op rij kampioen. Na die tijd werd hij na 11 wedstrijden ontslagen bij het Italiaanse Internazionale. Sinds zijn vertrek bij Crystal Palace begin dit seizoen zit De Boer al zonder club.

Advertenties