Na 2 uitstekende seizoenen bij Valencia maakte André Gomes in de zomer van 2016 de overstap naar het grote FC Barcelona, dat 35 miljoen euro voor de middenvelder neerlegde. Dagelijks voetballen met spelers als Lionel Messi en Andrés Iniesta, iets wat voor veel kinderen een droom is, is voor de 24-jarige Portugees veranderd in een nachtmerrie.

“De eerste 6 maanden waren goed, maar toen veranderden dingen”, zo begint Gomes zijn verhaal. “Misschien is het niet het juiste woord, maar het veranderde voor mij allemaal in een hel. Dat kwam doordat ik de druk begon te voelen. Met druk zelf heb ik geen probleem, maar met druk op mezelf wel. Het gevoel dat ik tijdens wedstrijden heb is slecht.”

Hij vervolgde: “Er zijn dagen dat ik erg weinig zelfvertrouwen heb, en dat is dan duidelijk te zien op de trainingen. Ik durf soms mijn huis niet eens meer te verlaten. Mensen kijken naar je. Je bent bang de straat op te gaan uit schaamte. Mijn teamgenoten helpen me enorm, maar het lijkt niet te werken zoals het zou moeten.”

De speler zou de club nu in de zomer maar al te graag verlaten voor een andere. AC Milan en Manchester United schijnen de voornaamste kandidaten te zijn. De marktwaarde van Gomes daalde in de 2 jaar tijd bij Barcelona met bijna 10 miljoen euro.

Advertenties