Manchester United-legende Michael Carrick heeft aangekondigd na dit seizoen een einde te maken aan zijn voetbalcarrière. De 36-jarige speelt inmiddels al bijna 12 jaar voor The Red Devils, die hem destijds voor bijna 30 miljoen euro overnamen van competitiegenoot Tottenham Hotspur.

“Er komt een tijd dat je lichaam je vertelt te stoppen. Dat is waar ik nu ben en dat moet je dan accepteren.”, zo zei Carrick in een persconferentie op maandagmiddag. Hij gaf daarnaast aan dat het “zeer waarschijnlijk” is dat hij zich vanaf volgend seizoen bij de staf van hoofdtrainer José Mourinho voegt.

Carrick speelde tot nu toe 463 wedstrijden voor Manchester United. Hij wist daarin 23 keer te scoren en 36 assists te geven. Hij pakte in zijn tijd bij United 40 gele kaarten, die slechts 1 keer resulteerden in ook een rode kaart. Een directe rode kaart kreeg hij nog nooit. De middenvelder is dit seizoen tevens aanvoerder bij zijn club.

Advertenties