AS Roma-keeper Alisson wordt al een hele tijd genoemd als de beste kandidaat onder de lat bij Liverpool, en lijkt nu ook daadwerkelijk in die richting te gaan vertrekken. De 25-jarige Braziliaan is pas aan zijn 2de seizoen in Rome bezig, maar lijkt zijn club nu al een flinke winst te kunnen gaan geven door wellicht de duurste keeper ooit te gaan worden.

Liverpool zou namelijk bereid zijn het door AS Roma gevraagde bedrag van bijna 80 miljoen euro neer te leggen voor de doelman. Het zou daarmee het record van Juventus verbreken, dat in 2001 iets meer dan 50 miljoen euro aan AC Parma betaalde voor, hoe kan het haast ook anders, Gianlugi Buffon.

Trainer Jürgen Klopp heeft nu de keuze tussen Ádám Bogdán, Danny Ward, Loris Karius en Simon Mignolet, maar geen van allen weet te overtuigen. De club heeft na 30 competitiewedstrijden al 34 doelpunten tegen, een aantal dat in vergelijking met de concurrentie toch vrij hoog ligt.

AS Roma heeft daarentegen in 28 competitiewedstrijden pas 23 doelpunten tegen gekregen. De ploeg staat momenteel mede dankzij de regelmatig fenomenale acties van Alisson op een keurige 3de plek. De Romeinen zijn dan ook op de achtergrond al op zoek naar een vervanger van Alisson. Het schijnt te gaan om Toulouse-keeper Alban Lafont. De 19-jarige Fransman wordt gezien als een van de, misschien wel hét, grootste keeperstalent(en) van Europa.

Advertentie