Hoe is het zover kunnen komen in Lokeren? In 2012 en 2014 wonnen ze nog de beker, maar de laatste jaren zijn de Waaslanders helemaal weggezakt en houdt niemand nog rekening met hen. Roger Lambrecht hoopte, met het aanstellen van Peter Maes, opnieuw op een Sporting Lokeren zoals vroeger. Een Sporting Lokeren dat meedoet voor PO1. Een Sporting Lokeren waarbij andere ploegen terug schrik hebben om naar Daknam te gaan. Niets is minder waar…

Sporting Lokeren moest nog heel lang knokken om degradatie te vermijden en de tegenstanders waren ook gewoon gerust als ze naar Daknam moesten gaan. Met 10 op 42 zijn de Waaslanders de slechtste thuisploeg dit seizoen. Ook vorig weekend gingen ze weer met 0-2 de boot in tegen Zulte Waregem. In een match waarin echt niets te verliezen viel en beide ploegen echt nog eens ontspannen konden voetballen, leek het wel of alleen de bezoekers zin hadden om dat te doen. Dankzij de jonge doublure van Verhulst, Ortwin De Wolf, kreeg Sporting Lokeren “maar” 2 doelpunten tegen. Het had veel erger kunnen zijn.

Peter Maes was (voor de zoveelste keer dit seizoen) niet te spreken over het voetbal van zijn team. Ze speelden nog maar eens zonder overtuiging en konden weer niet het niveau halen dat Peter Maes en de supporters van hen verlangen. Peter Maes trok de vrije dag van maandag dan maar in en vroeg zich af of hij wel de juiste man op de juiste plaats is.

Maar is dit wel de schuld van Maes? Veel supporters waren heel blij dat Peter Maes dit seizoen aan het roer stond. Met alle respect, maar met Runar Kristinsson, die iets te “braaf” was voor zijn spelers, ging het heel moeilijk worden om degradatie te vermijden. Deze spelers hadden/hebben een harde hand nodig.

Peter Maes heeft zich ook positief laten zien qua transfers. Filipovic werd in de zomer nog binnengehaald onder hem en werd meteen één van de betere verdedigers dit seizoen. In januari haalde hij ook nog Marecek en Cevallos. Marecek zorgde meteen voor stabiliteit en als Cevallos  zich heeft aangepast aan het Belgische voetbal, gaan ze nog heel veel van hem genieten.

Lokeren
Auteursrechten: eigen redacteur. Portretrechten worden niet opgeëist.

Toch is de kans niet onbestaande dat Sporting Lokeren volgend seizoen terug gaat meedoen voor de linkerkolom. Peter Maes heeft nu wel een hele voorbereiding bij de Waaslanders (wat hij vorige zomer niet had) en kan met de grove borstel door zijn selectie gaan. Roger Lambrecht zal ook nog wel eens een financiële inspanning doen voor hij zijn ploeg doorgeeft aan iemand anders en Sporting Lokeren heeft in haar jeugd met Straetman, Benchaib, Van Moerzeke en Monsecour echt wel jongens die goed kunnen voetballen. Met De Wolf hebben ze ook een toekomstige topdoelman in huis. Hopelijk krijgen deze jongens hun kans in PO2 om nog meer ervaring op te doen bij de grote jongens, zodat ze volgend seizoen kunnen meehelpen aan een rustig seizoen, waarin Lokeren terug het voetbal brengt zoals in de eerste periode onder Maes en waarbij ze terug een degelijke thuisreputatie kunnen opbouwen, want dat is toch iets wat de supporters verdienen na al die zwakke jaren.

 

Advertentie