In Argentinië werd vannacht de finale van de Supercopa gespeeld. Het duel tussen de aartsrivalen River Plate en Boca Juniors eindigde in een 2-0-overwinning voor Los Millonarios.

River Plate versus Boca Juniors is altijd een sensationeel affiche. De Superclásico tussen de twee meest populaire clubs uit Argentinië is vrijwel altijd een garantie voor spektakel. De duels lopen niet zelden uit de hand. Binnen én buiten het veld kookt het vaak over.

Beide teams stonden voor het eerst sinds 1976  weer eens tegenover elkaar in de finale van de Super Cup. Boca als regerend landskampioen en River Plate als bekerwinnaar.

De wedstrijd werd afgewerkt in Mendoza, op ruim duizend kilometer van Buenos Aires, de thuishaven van beide clubs. Deze immense afstand liet echter niet onverlet dat beide clubs gesteund werden door elk maar liefst 20.000 fans.

Boca Juniors, de koploper in de competitie was de betere ploeg, maar het was River Plate dat door een vrij gemakkelijk gegeven strafschop in de achttiende minuut op voorsprong kwam door Gonzalo Nicolás Martínez. In het verdere verloop van het duel kreeg de landskampioen uit La Boca voldoende kansen om de wedstrijd te doen kantelen, maar keeper Franco Armani wist telkens een gelijkmaker te voorkomen.  Het was Ignacio Scocco die in de zeventigste minuut de 2-0 aantekende en daarmee de cupwinst voor River Plate veilig stelde.

Advertentie