Arsenal-captain Per Mertesacker heeft aangegeven na dit seizoen zeker weten te gaan stoppen. De 33-jarige Duitser speelt al bijna 7 jaar voor The Gunners en zal dan ook zeer waarschijnlijk een nieuwe rol binnen de club gaan krijgen.

“Mijn lichaam is klaar”, zo zei Mertesacker. “Iedereen zegt dat ik moet genieten van mijn laatste jaar, dat ik zo veel mogelijk moet spelen en alles in me op moet nemen. Maar ik zit liever op de bank. Sterker nog, ik zit het liefst op de tribune. Voor het eerst sinds ik ouder dan 30 ben zal ik me weer vrij voelen.”

Mertesacker is dit seizoen op de achtergrond bezig meer te leren over de jeugdopleiding. Hij heeft van Arsenal namelijk een aanbod gekregen om daar een groot deel in te gaan spelen. Mertesacker zal naar alle waarschijnlijkheid de rol van hoofd jeugdopleiding gaan krijgen. Hij neemt daarmee de plek van Luke Hobbs over. Hobbs vervult de functie op interim-basis sinds het vertrek van Andries Jonker in februari 2017.

Ook het lijstje vervangers van Mertesacker is al gemaakt. De 3 meest genoemde namen zijn: Kalidou Koulibaly (Napoli), Jose Gimenez (Atlético Madrid) en Issa Diop (Toulouse).

Advertenties