Andrea Conti gaat weer een half jaar bij AC Milan missen door blessureleed. De Italiaanse rechtsback werd afgelopen zomer voor 24 miljoen euro gekocht van competitiegenoot Atalanta, maar wist tot nu toe slechts 5 wedstrijden voor de Rossoneri te spelen.

Conti deed begin dit seizoen nog mee in de gewonnen Europa League-kwalificatiewedstrijden tegen CS U Craiova (0-1 uit, 2-0 thuis) en Shkendija Tetovo (6-0-winst) en de gewonnen competitiewedstrijden tegen Crotone (0-3) en Cagliari (2-1), maar viel vervolgens uit met een enkelbandruptuur. De blessure zette zich na anderhalve week om in een kruisbandblessure. Voor laatstgenoemde blessure onderging Conti een operatie, hij keerde daarvan ruim 2 weken geleden terug na 182 afwezige dagen.

Tijdens de training van vorige week merkte Conti opnieuw dat er iets niet goed was met zijn lichaam. Hij hoopte dat het gewoon weer even wennen was, maar tevergeefs. Milan stuurde Conti voor de diagnose naar een specialist in de Verenigde Staten. Dr. Freddy Fu, die bekendstaat om het wonderbaarlijke genezen van Zlatan Ibrahimovic’ knie, was echter niet positief: “Het ligament (een band van bindweefsel om het, in dit geval, kniegewricht) is nog niet sterk genoeg. Om het risico op een breuk te verlagen zal er een nieuwe operatie nodig zijn.”

Conti wordt nu donderdag geopereerd in kliniek Villa Stuart in Rome, Italië. Verwacht wordt dat de 24-jarige speler in september van dit jaar weer op het veld kan staan. Massimiliano Mirabelli, sportief directeur van AC Milan, gaf aan erg mee te leven met Conti: “Hij is een erg belangrijke speler voor ons en daarnaast ook een hele goede jongen. Ik vind het erg jammer voor zijn morele vermogen, maar het is wat het is en het hoort bij het spelletje. Hij zal gewoon onze eerste aanwinst van volgend seizoen worden.”

Advertenties