Marcel Brands wordt binnen zeer korte termijn de nieuwe technisch directeur van Everton, zo meldt Sky Sports op woensdagochtend. The Toffees haalden in de zomer van 2016 ook Steve Walsh al binnen in een soortgelijke rol, de voormalig assistent-trainer van Leicester City weet in zijn nieuwe rol bij Everton echter nog niet te overtuigen.

Walsh mag daarom een mindere rol gaan verwachten of zelfs op ontslag gaan rekenen. Everton gaf afgelopen zomer meer dan 200 miljoen euro uit aan transfers, maar staat momenteel op een vrij teleurstellende 9de plaats. Tijd voor een nieuwe technisch directeur, dat lijkt dus de nieuwe missie. De Engelse subtopper heeft daarvoor nu Marcel Brands op het oog als kandidaat nummer 1.

Volgens Sky Sports zijn alle partijen zelfs al overeengekomen. Brands’ zaakwaarnemer Mino Raiola zou al gesproken hebben met zowel PSV als Everton. De Eindhovenaren zouden echter hebben aangegeven nog even te willen wachten met de officiële aankondiging. Pas nadat PSV officieel kampioen geworden is, zou het nieuws naar buiten mogen worden gebracht. De club zou ook al een opvolger hebben klaarstaan. Wie dat is blijft voorlopig nog de vraag.