Woensdagavond vond in Stadion De Geusselt een presentatie plaats over de toekomstvisie van MVV Maastricht. Het bestuur van de club gaat proberen de komende seizoenen het budget met minimaal drie ton per jaar te vergroten. Met deze middelen  moet MVV structureel mee gaan spelen in de top vijf van de Jupiler League en moet de organisatie van de club binnen vier jaar “promotierijp” worden gemaakt. Om sportief stappen te kunnen maken zocht MVV toenadering tot Manchester United.

De contacten met de jeugdopleiding van Manchester United zijn tot stand gekomen via het netwerk van het voetbalplatform van MVV. Hierin zitten met Bert van Marwijk, Reginald Thal, Erik Meijer en Johan Dijkstra een aantal oud-MVV’ers, die de club adviseren over voetbaltechnische zaken.

Trainer Ron Elsen gaat binnenkort naar Manchester voor een gesprek met de leiding van de Engelse club. MVV hoopt op deze manier talentvolle spelers te binnen te halen om deze te laten rijpen in Maastricht. De Maastrichtenaren hebben al enkele jaren een soortgelijke overeenkomst met Racing Genk en Arsenal.

Kennelijk had de Maastrichtse volkszanger Frans Theunisz in de jaren negentig al een vooruitziende blik, toen hij de Maastrichtse versie van “Glory, glory Man United” opnam.

 

Advertenties