Ajax-stadion vanaf volgend seizoen officieel “Johan Cruijff Arena”

De kogel is eindelijk door de kerk: vanaf het seizoen 2018/2019 draagt de Amsterdam Arena de naam Johan Cruijff Arena. Lange onderhandelingen waren er nodig, tussen de directie van de Arena, de club Ajax en de gemeente Amsterdam, maar vandaag werd officieel bevestigd dat de naamswijziging van het stadion een feit is.

Op 25 april aanstaande, de dag waarop Johan Cruijff 71 jaar zou zijn geworden, wordt het nieuwe logo van het stadion onthuld. Vanaf de start van komend voetbalseizoen wordt de nieuwe naam “Johan Cruijff Arena” officieel gebruikt. Met de bevestiging van de naamswijziging komt er een einde aan bijna een jaar onderhandelen.

“Johan Cruijff is de grootste voetballer die Ajax heeft voortgebracht. Mede dankzij hem is Ajax een grote naam in binnen- en buitenland. Mooi dat het stadion naar hem wordt vernoemd” – Edwin van der Sar op de website van Ajax.

De familie Cruijff is verheugd met het goede bericht. “Het had sneller gekund”, vindt Carole Thate, die als woordvoerder van de familie optreedt. “Maar laten we ons nu focussen op het positieve verhaal, dat de naamswijziging erdoor is”.

In Barcelona was men eerder al druk bezig met de bouw van een geheel nieuw (jeugd)stadion dat eveneens de naam van Cruijff zal dragen.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.