Vorig seizoen was Dakonam Djené aan het werk te zien in België met Sint-Truiden, dit seizoen is hij een vaste waarde bij de Spaanse eersteklasser Getafe waar hij het prima doet. Zijn sterke prestaties gaan zowel op als langs het veld niet onopgemerkt voorbij.

In de zomer van 2017 ruilde Dakonam Djené Sint-Truiden in voor de Spaanse promovendus Getafe in La Liga. De Togolees werd met 2,5 miljoen euro de duurste uitgaande transfer ooit van STVV. Een hoog bedrag voor een speler die er in de Belgische competitie niet bovenuit stak.

Dat hij dat geld waard is bewijst de 26-jarige verdediger dit seizoen. In Getafe begint hij vanaf speeldag één in de basis. Hij imponeert er direct en ontpopt zich tot een sterkhouder bij de ploeg uit Madrid. Zijn geleverde spelniveau oogst zowel lof van supporters als van de Spaanse media.

Prijskaartje

Met Getafe staat Djené momenteel comfortabel in de middenmoot en lijkt het doel om niet te degraderen te lukken. Bovendien weet hij, met een doelpunt tegen Real Sociedad, voor het eerst in drie jaar tijd ook weer wat scoren is.

Niet alleen in Spanje, maar ook bij het nationale elftal van Togo is de verdediger al langere tijd een vaste waarde. De 31-voudig international kan dankzij zijn goede prestaties rekenen op de belangstelling van een aantal ploegen, als is die interesse niet concreet.

Het prijskaartje van de ex-Kanarie is ondertussen flink opgelopen. Zijn marktwaarde schommelt rond de 10 miljoen euro.

Advertentie