Zowel Go Ahead Eagles als Willem II hebben een geldboete ontvangen voor ongeregeldheden eerder dit seizoen. In Deventer ging het mis tegen De Graafschap, in Tilburg ontstonden ongeregeldheden bij Willem II – NAC Breda.

Bij Go Ahead Eagles – De Graafschap op 4 maart ging het mis bij de supporters van Vak 19, een groep fanatieke supporters die naast het uitvak gebivakkeerd staan. De KNVB heeft een straf opgelegd op basis van de volgende feiten tijdens deze wedstrijd:

– Aanvallen van spelers van De Graafschap.
– Aanvallen van veiligheidspersoneel.
– Afsteken van vuurwerk.
– Gooien van vuurwerk op het veld, waardoor de wedstrijd tijdelijk werd stilgelegd in de openingsfase.
– Zoeken van de confrontatie met supporters in het bezoekersvak.
– Gooien met bekers met vloeistof en/of voorwerpen richting het bezoekersvak.
– Gooien van bekers met vloeistof en/of voorwerpen in de richting van spelers van De Graafschap.
– Betreden van het speelveld door supporters.

De sanctie voor de overtredingen zijn een geldboete van €12.500,- en de eerste twee wedstrijden in 2018/2019 met een leeg Vak 19. Daarnaast volgt een voorwaardelijke straf met een wedstrijd in een leeg stadion, met een proeftijd van 2 jaar. Go Ahead Eagles had nog een voorwaardelijke straf openstaan van een wedstrijd zonder publiek op de B-Side en Vak 19. Dit naar aanleiding van de thuisduels met De Graafschap (play-offs 2015/2016), PEC Zwolle en Heracles Almelo (beiden in 2017/2018). Deze sanctie wordt gecompenseerd met alleen een gesloten Vak 19 voor twee wedstrijden.

Ook tussen rivalen Willem II en NAC Breda ging het mis op 8 december 2017. Toen werd er vanaf de fanatieke King Side met vuurwerk naar zowel spelers als supporters van NAC gegooid. De Tilburgse club maakte eerst bezwaar tegen de sanctie, maar op basis van juridisch advies werd het hoger beroep weer ingetrokken.

Willem II krijgt een geldboete van € 7.500,- van de KNVB, met daarnaast een thuiswedstrijd met een lege King Side. Dit zal tijdens de thuiswedstrijd tegen Vitesse zijn. Daarnaast is er een voorwaardelijke straf van één wedstrijd volledig zonder publiek opgelegd.

Advertentie