Eén van de weinige lichtpuntjes het afgelopen seizoen bij KV Mechelen was youngster Elias Cobbaut. En een jonge speler die een goed seizoen draait, lokt natuurlijk het oog van de clubs uit de G5.

De nog maar 20-jarige linksachter stond een heel seizoen lang vast in de basis en deed dat niet onaardig. Cobbaut kwam in de ploeg na de transferperikelen van Bjelica en greep zijn kans. Hij begon uitstekend aan het seizoen, kende onder Jankovic een kleine terugval, maar onder Dennis van Wijk presteerde hij weer uitstekend.

Zijn goede prestaties bleven natuurlijk niet onopgemerkt. Afgelopen zomer trok Club Brugge al aan zijn mouw, en nu wil quasi elke Belgische ploeg hem vastleggen. Cobbaut zelf wil liever niet naar het vagevuur van 1B, en wil zijn goed seizoen verzilveren met een mooie transfer.

Het bestuur is ondertussen op de hoogte van zijn wens om te vertrekken, en zou naar verluid 2,5 miljoen vragen.

Advertentie