Hij was er al enkele weken dichtbij, maar nu is het Samuel Kalu dan toch gelukt om de titel van Speler van de Week binnen te halen. De Nigeriaan speelt al enkele weken op topniveau en blijft samen met zijn ploeg groeien naar een hoger niveau.

Club Brugge is nog altijd niet zeker van de titel, want het kon niet winnen op KAA Gent. De thuisploeg scoorde al na één minuut, nadat Simon zijn landgenoot Kalu aanspeelde. Die kopte op Vermeer, waarna de doelman redding bracht. De rebound ging er echter wil in, want Mechele kopte de bal in eigen doel. Zo kwam het doelpunt toch niet op naam van Kalu, maar had hij er zeker eentje verdiend. Hij was een ware gesel voor de Brugse verdediging.

KAA Gent speelde een goede wedstrijd tegen Club Brugge en ook Moses Simon was weer in vorm. Hij had ook een voet in het doelpunt met een knappe voorzet. Simon kon amper bijgehouden worden en is bezig aan een sterke PO1. Kortom: de twee Nigeriaanse flankspelers van Gent zijn in topvorm!

 

Advertentie