Sparta-aanvaller Michiel Kramer zeven duels geschorst voor trappen in het gezicht van Büttner

Sparta Rotterdam moet het in de degradatiestrijd stellen zonder aanvaller Michiel Kramer. De 29-jarige Rotterdammer heeft een schorsing van zeven duels gekregen, nadat hij Alexander Büttner (Vitesse) in het gezicht trapte.

Michiel Kramer kreeg deze straf naar aanleiding van het natrappen in het gezicht van Vitesse-verdediger Alexander Büttner. Nadat beide spelers in duel met elkaar waren, vielen ze op de grond, waarna Kramer trapte in het aangezicht van de vleugelverdediger.

Zowel Sparta als Michiel Kramer zelf zijn akkoord gegaan met de straf van de tuchtcommissie van de KNVB. Weliswaar vond de club de straf te fors, maar keurt het gedrag van de aanvaller af: “Deze straf is fors. Wij accepteren een dergelijke reactie echter niet en gaan daarom mee in het voorstel van de tuchtcommissie.”

Daardoor mist Michiel Kramer alle resterende duels van Sparta Rotterdam, dat een flinke aderlating is voor de Spangenaren. Sparta moet het in de komende drie duels nog opnemen tegen concurrent NAC Breda (thuis), Feyenoord (uit) en Heracles Almelo (thuis). Sparta staat momenteel zeventiende in de Eredivisie, een plek die aan het einde van de rit nacompetitie voor promotie/degradatie oplevert. Sparta heeft 24 punten, twee minder dan nummer 16 Roda JC en zes minder dan NAC Breda, dat op de veilige vijftiende plek staat. Daarentegen hebben de Kasteelheren een voorsprong van vier punten op FC Twente, dat laatste staat.

Mocht Sparta alsnog nacompetitie spelen, dan is Kramer ook nog niet van de partij. Dat betekent dus dat Kramer er pas in het nieuwe seizoen weer bij is. De 29-jarige spits kwam afgelopen februari transfervrij over van Feyenoord, waar hij op een zijspoor was geraakt. In acht wedstrijden maakte de oud-spits van ADO Den Haag en FC Volendam twee goals voor Sparta en gaf hij evenveel assists.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.