Standard verliest 2 absolute toptalenten aan AC Milan. Doelman Lilo Guarneri (15) en verdedigende middenvelder Alexandro Cavagnera (19) spelen vanaf volgend seizoen bij de Italiaanse grootmacht, meer bepaald bij de beloften. Ondanks hun verschillende familienaam, gaat het weldegelijk om (half)broers.

Guarneri wordt gezien als een van de beste jeugdkeepers ter wereld. Zowat alle Europese topclubs toonden interesse. Cavagnera is een van de sterkhouders bij de U21 van Standard, waar hij zowel op de 6 als centraal achterin wordt uitgespeeld.

Een tijdje geleden werd het contract van Cavagnera verlengd, waardoor Milan €600.000 moet neertellen, een aanzienlijk bedrag voor een speler die slechts 8 minuten meespeelde bij de eerste ploeg van de Rouches. Mogelijk komt hier nog een som bij, want voor de pas 15-jarige Guarneri mag natuurlijk niet rechtstreeks betaald worden.

De kans bestaat uiteraard dat we hen nog terugzien op de Belgische velden. Als je aan Milaan denkt, is de link naar Zinho Vanheusden snel gelegd. Verder staat Standard bekend om het terughalen van ex-jeugdspelers, al dan niet op het einde van hun carrière.

 

Opmerking: de overgang van beide spelers werd nog niet bevestigd, maar de spelers deden dit zelf wel op sociale media. Vandaar het woord ‘TRANSFERS’.

Advertentie