Júlio César Soares Espíndola zet een punt achter zijn loopbaan. De succesvolle Braziliaanse doelman sloot na 20 actieve jaren zijn carrière af bij het Braziliaanse Flamengo.

Júlio César is een van de beste Braziliaanse keepers ooit en heeft een palmares waar je u tegen zegt. De doelman maakte in het jaar 2000 de overstap van Flamengo B naar het eerste elftal van de ploeg uit Rio de Janeiro, alvorens hij in 2005 de overstap maakte naar Inter Milan. Na een uitleenperiode aan Chievo Verona werd hij de onbetwiste nummer 1 onder de lat van bij de Nerazzurri, waarmee hij de hoogtijdagen van de club in deze eeuw mocht vieren. Zo won hij in 2009/2010 de UEFA Champions League met de Italianen, door in de finale Bayern München te verslaan. Met de Milanezen werd hij ook 5x landskampioen van Italië, won hij 3x de Coppa Italia en 2x de Italiaanse Supercup en veroverde hij 1x het FIFA WK voor clubteams.

Na zijn succesvolle jaren in Milaan, verhuisde hij naar Queens Park Rangers en Toronto FC, waarna hij weer drie succesvolle jaren bij Benfica in Lissabon mocht beleven. Met de Portugese recordkampioen werd hij nog 3x kampioen, 1x bekerwinnaar, 1x de winnaar van de Portugese League Cup en 1x de Portugese Supercup. De 87-voudig international van Brazilië veroverde in zijn carrière ook nog de Copa America met Brazilië in 2003/2004 en 2x de Confederations Cup in 2009 en 2013, zoals op de foto te zien is.

Als persoonlijke hoogtepunt mocht Júlio César zich ook nog kronen tot keeper van het jaar in de Champions League van 2009/2010 en 2x van de Serie A. In totaal keepte hij 417 wedstrijden in clubverband, waaronder 300 voor Inter Milan.