In de landelijke amateurreeksen lopen de reguliere competities ten einde. Op twee speeldagen voor het einde viel in de Tweede Amateurklasse B (VV) en de Derde Amateurklasse B (ACCF) de beslissing. THES Sport uit Tessenderlo en RFC Tilleur konden zondag de kampioensvlag hijsen. Hoewel nog geen kampioen, is ook Lommel SK al zeker van promotie. De titel is nog niet definitief binnen, maar vanwege licentieproblemen van de concurrentie zijn de Limburgers wel al zeker van een terugkeer naar 1B.

THES Sport werd kampioen door een nipte 1-2-overwinning op Duffel. Het winnende doelpunt werd gescoord in de slotfase. Omdat naaste belager Bocholt thuis met identieke cijfers onderuit ging tegen Capellen, is de ploeg uit Tessenderlo, met nog slechts één duel te spelen, niet meer in te halen. Saillant detail: de laatste wedstrijd speelt THES thuis tegen Bocholt. Wat een rechtstreekse clash om het kampioenschap had kunnen zijn, wordt nu door de uitglijder van Bocholt, enkel nog een huldigingswedstrijd voor de kampioen. Nadat eerder RWDM zich al verzekerde van promotie naar de hoogste amateurklasse, is met THES Sport nu dus de tweede promovendus bekend.

In de Waalse derde klasse B werd RFC Tilleur kampioen. Zelf wisten de Métallos uit bij Stockay-Warfusée met 0-2 te winnen. Omdat ook hier de rechtstreekse concurrent een steek liet vallen, kon de champagne worden ontkurkt. Nummer twee URSL Visé liet twee punten liggen op het veld van Bertrix (1-1), waardoor het gat tussen Tilleur en Visé nu drie punten bedraagt. Op de laatste speeldag zou Visé wel nog op een gelijk puntenaantal kunnen komen, maar omdat Tilleur twee wedstrijden meer gewonnen heeft, is de ploeg uit Luik nu al zeker van de titel.

In de hoogste amateurklasse is de promovendus ook al bekend. Hoewel de eindronde nog moet beginnen, weet Lommel SK nu al zeker dat het volgend jaar terugkeert in de Eerste Klasse B. De Lommelse tegenstanders in de nacompetitie (Knokke, Dessel, Deinze, Heist of Oudenaarde) hebben geen van allen een licentie voor profvoetbal weten te bemachtigen en kunnen dus niet promoveren naar 1B. Dessel Sport overwoog in eerste instantie nog in beroep te gaan bij het Belgisch Arbitragehof voor de Sport, maar heeft daar nu toch definitief van afgezien. In de reguliere competitie bedraagt het gat tussen Lommel en naaste achtervolger Knokke overigens maar liefst tien punten.

Advertentie