Liverpool heeft de heenwedstrijd van de halve finale van de Champions League tegen AS Roma met 5-2 gewonnen. The Reds speelden Roma in een kolkend Anfield driekwart van de wedstrijd zoek, maar gaven in het slot nog twee doelpunten weg. 

Liverpool kende geen al te goed begin van de wedstrijd. Al na twintig minuten moest Oxlade-Chamberlain met een knieblessure naar de kant. Wijnaldum verving de onder luid applaus afgevoerde middenvelder. Even later was er ook een reuzenkans voor Roma. Kolarov haalde verraderlijk uit en Karius leek zich te verkijken op het snoeiharde schot, maar kon de bal nog net tegen de dwarsligger slaan.

Nadien nam de thuisploeg de wedstrijd over. Eerst stuurde Firmino Mane diep, maar de Senegalees miste een unieke kans op de openingstreffer. Liverpool creëerde nog meer doelgevaar. Mané en Salah kregen goede kansen en een doelpunt van Mané werd terecht afgekeurd voor buitenspel.

Fenomenale Salah

Het was wachten tot minuut 36 tot het eerste doelpunt. En wat voor één! Salah schilderde de bal op een fenomenale manier in de linkerbovenhoek. De Egyptische sneltrein wordt zo de eerste Afrikaanse speler die negen doelpunten scoort in een Champions League-seizoen. Nog voor de rust scherpt hij die statistiek aan. Firmino wacht slim tot het juiste moment om Salah te lanceren en die laatste faalt niet. Salah juichte uit respect voor zijn ex-club niet bij zijn doelpunten.

In de tweede helft ging de stormloop van Liverpool gewoon door. Salah, deze keer in de rol van aangever, bediende eerst Mané voor de 3-0 en enkele minuten later Firmino voor de 4-0. Roma ziet sterren en in minuut 68 staat de forfaitscore op het bord wanneer Firmino een hoekschop van Milner in doel kopt.

De thuisploeg blijft de druk aanhouden en lijkt de wedstrijd makkelijk uit te kunnen spelen. Maar op tien minuten van het einde gaat het licht even uit in de defensie. Lovren geeft Dzeko te veel ruimte in de zestien, waardoor de Bosniër makkelijk kan afwerken. Niet veel later gaat de bal op de stip nadat Milner de bal tegen zijn arm kreeg. Perotti legt vanop de stip de 5-2 in doel.

Liverpool trekt volgende week woensdag met een 5-2-voorsprong naar Rome. Een uitstekende uitgangspositie, al zijn The Reds teleurgesteld in de manier waarop de tegendoelpunten vielen. Roma heeft dus opnieuw een miraculeuze ‘romantada’ nodig maar moet ook het aanvalstrio van The Reds in bedwang proberen houden.

Advertentie