Zlatan Ibrahimovic zal deze zomer niet te zien zijn op het WK in Rusland. Dat heeft de Zweedse voetbalbond bekendgemaakt. Eerder deed de spits uitschijnen dat hij voor het toernooi zou willen terugkeren naar de nationale ploeg, maar zo’n vaart loopt het dus niet.

Zlatan Ibrahimovic zette na het EK 2016 een punt achter zijn interlandcarrière. De Zweden kwamen op dat EK in Frankrijk niet verder dan de groepsfase, waarin ze onder meer verloren van de Rode Duivels.

Zijn vertrek bij de nationale ploeg was groot nieuws. Ondanks het verlies van zijn vedette bleef het team goed spelen. In de voorronde van het WK eindige Zweden tweede in haar poule. Ze moesten enkel Frankrijk laten voorgaan, maar lieten wel Oranje achter zich.

In de barrages schakelden de Scandinaviërs verrassend Italië uit, waardoor ze zich kwalificeerden voor de eindronde in Rusland. Zlatan, die momenteel in Amerika speelt, liet de laatste weken uitschijnen een terugkeer naar het nationale elftal wel te zien zitten. De onbescheiden aanvaller pakte zelfs uit met een typische Zlatan-reactie:

“Een WK zonder mij, zou geen WK zijn.”

De Zweedse voetbalbond heeft nu een einde gemaakt aan alle speculaties. Ibrahimovic weigerde om voor zijn land te spelen en moet niet meer hopen op een terugkeer. De reactie van de bond is niet onlogisch: “Zlatan had geen enkele rol in de kwalificatie van Zweden en moet nu niet gaan profiteren van het harde werk van zijn landgenoten”.

Toch zullen veel voetballiefhebbers de geniale spits missen deze zomer. De boomlange Ibrahimovic speelde in totaal 116 wedstrijden voor zijn land en scoorde daarin 62 keer.

Advertentie