Vrijdagavond gaat de zesde speeldag van de play-offs van start en in PO1 wordt die op gang getrapt door Racing Genk en Club Brugge. Genk speelde vorig weekend ook thuis en won bovendien ook tegen Anderlecht. Club Brugge ontving Standard en gaf in extremis een 4-3-voorsprong uit handen. Voor Genk is het van moeten als ze nog willen meedoen voor de tweede plaats, de achterstand met Anderlecht is amper vier punten.

Sinds februari 2014 is het geleden dat Club Brugge nog eens kon winnen op Genk, toen werd het 1-3. Het jaar erna speelden beide ploegen 1-1 gelijk, de toenmalige debutant Felipe Gedoz scoorde (uit buitenspel). De keren daarna kwam Genk telkens als winnaar uit de bus, dus wordt het voor Club Brugge een moeilijke opdracht om in de Luminus Arena te komen winnen. Club Brugge wil een uitschuiver echter voorkomen, want in het slechtste geval kan Anderlecht terugkomen op vier punten.

Bij Racing Genk zijn er geen opvallende afwezigen. Sander Berge en Bryan Heynen zijn nog altijd aan het revalideren. Jere Uronen, die vorige week geblesseerd moest afhaken, is terug bij de kern. Ivan Leko kan ook op dezelfde namen rekenen als zij die vorige week in de kern zaten tegen Standard.

De scheidsrechter voor de wedstrijd is Alexander Boucaut.