Vitesse kent geen medelijden met FC Twente en gaat voor de overwinning

Dat FC Twente door een diep dal gaat, is bekend. Aanstaande zondag 29 april 2018 kunnen de Tukkers definitief hun ‘Waterloo’ vinden in Arnhem, waar zij het in een alles-of-niets-poging opnemen tegen Vitesse.

De interim-trainer van Vitesse, Edward Sturing, heeft tegenover Dagblad De Gelderlander kenbaar gemaakt dat hij meeleeft met de situatie in Enschede, maar geen genade zal kennen: “Als Twente degradeert, gebeurt dat misschien in Arnhem. Maar de ondergang is dan getekend in het gehele seizoen.”

Vitesse is bij een overwinning zo goed als zeker voor een plek in de play-offs voor Europa League-voetbal, de competitie waar de Arnhemmers dit jaar in de groepsfase uitkwamen. Fortuinlijk waren zij allerminst, in een groep met OGC Nice, Lazio Roma en Zulte Waregem werden zij laatste. De andere kandidaten voor play-offs Europa League zijn sc Heerenveen, FC Utrecht, PEC Zwolle of ADO Den Haag. Zelfs Excelsior maakt nog een kleine kans, maar dan moeten de Rotterdammers haar beide wedstrijden winnen (FC Groningen-uit & Ajax-thuis) en dan moeten de concurrenten punten verspelen.

Voor FC Twente valt het doek mogelijk aanstaande zondag al. De ploeg uit Enschede staat op een 18de plaats en heeft een achterstand van 4 punten op Sparta Rotterdam. Met nog twee wedstrijden te gaan moet FC Twente eigenlijk winnen in de GelreDome om directe degradatie af te wenden. Een gelijkspel (mogelijk) of een verliespartij in Arnhem betekent definitieve degradatie voor de landskampioen van 2010. Mocht FC Twente wél winnen in Arnhem, maar Sparta Rotterdam wint in De Kuip van Feyenoord, dan is FC Twente ook gedegradeerd.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s