Zaterdagavond nemen KV Kortrijk en SK Lierse het tegen elkaar op in play-off 2A. Kortrijk strijdt nog mee voor Europees voetbal, bij Lierse is de extra-sportieve rust eindelijk wat teruggekeerd.

Twee weken geleden speelden beide teams tegen elkaar op het Lisp. De West-Vlamingen trokken toen in de gietende regen aan het langste eind na goals van Perbet en Ajagun. Lierse was toen vooral bezig met de overname, aangezien de tijd bijna op was. Zaterdag kan Lierse met een beter gevoel aan de aftrap komen, nadat ze vrijdag hun overnemer, David Nakhid, voorstelden.

Kortrijk staat op de 2e plaats in poule A met 9 punten, 4 minder dan streekgenoot Zulte Waregem, dat vorige vrijdag nog de derby overtuigend won met 3-0.

Lierse won afgelopen week met 0-1 op het veld van Waasland-Beveren en tankte vertrouwen. Lierse staat voorlopig op de voorlaatste plaats in de poule, maar staat maar 3 punten achter KV Kortrijk. Bij winst komen De Pallieters op gelijke hoogte te staan.