Davy Roef zal nog (minstens) één jaar langer op de Freethiel blijven spelen. Dat hebben zowel Anderlecht als Waasland-Beveren bevestigd. Naast de verlenging van het huurcontract met één seizoen is er ook een aankoopoptie aan verbonden van zo’n 750.000 euro.

Davy Roef heeft er een meer dan degelijk seizoen opzitten bij Waasland-Beveren. De 24-jarige doelman speelde, op de wedstrijden tegen Anderlecht na, alle wedstrijden in de reguliere competitie. Hij ontpopte zich meermaals tot titularis. Het resultaat is dat Roef akkoord gaat met een verlengd, en mogelijk op termijn ook definitief, verblijf bij de club van coach Sven Vermant.

Nochtans had Anderlecht Roef er graag bij gehad volgend seizoen, hetzij als tweede doelman. Roef had daarentegen zelf de intentie om bij de Waaslanders te blijven. Door de transfer van Morioka van Waasland-Beveren naar Anderlecht eerder dit seizoen dwongen De Leeuwen een verlengd verhuur af.

Anderlecht zal nu enkele opties moeten afwegen: enerzijds zouden ze graag Matz Sels (eigendom van Newcastle United) definitief aantrekken, anderzijds is er ook nog steeds vermeende interesse in Van Crombrugge (Eupen). Hoe dan ook, Anderlecht zal de volgende transferperiode in actie moeten schieten op het vlak van doelmannen.

 

 

 

Advertentie