Cardiff City promoveert naar Premier League

De tweede promovendus naar de Premier League is gekend. Naast Wolverhampton is nu ook Cardiff City zeker van de promotie. Het eindigt met twee punten voorsprong op Fulham op de tweede plaats in de Championship.

Zondagmiddag stond de laatste speeldag in de Engelse Championship op het programma. Cardiff City (89 punten) en Fulham City (88 punten) kwamen nog in aanmerking voor de tweede plaats die recht geeft op rechtstreekse promotie naar de Premier League.

Cardiff speelde 0-0 gelijk tegen Reading. Fulham verloor van Birmingham City met 3-1, waardoor de tweede plaats en de promotie van The Bluebirds een feit is.

De ploeg uit Wales speelde in het seizoen 2013-2014 voor het laatst in de Premier League. Volgend seizoen mag het na vijf jaar afwezigheid opnieuw aantreden op het hoogste niveau in Engeland.

Nog vier ploegen komen in aanmerking voor het derde en laatste promotieticket. Fulham, Aston Villa, Middlesbrough en Derby County spelen play-offwedstrijden om uit te maken wie er zal stijgen.

Onderin het klassement is het doek gevallen voor Sunderland, Burton Albion en Barnsley. Zij degraderen naar de League One, de Engelse derde klasse. Voor Sunderland is het de tweede degradatie op rij.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s