Het Nijmeegse N.E.C. moet het wellicht ook zonder een van zijn sterspelers Arnaut Groeneveld gaan doen in de uitwedstrijd tegen FC Emmen. Nummer 3 N.E.C. neemt het aankomende donderdagmiddag namelijk op tegen nummer 7 FC Emmen om te gaan bepalen wie er naar de finale van de play-offs om promotie/degradatie mag gaan.

Groeneveld liep maandagochtend een blessure op bij het trainingskamp dat momenteel plaatsvindt in Mierlo. De 21-jarige buitenspeler, die zijn marktwaarde sinds zijn komst in 2016 zag verveertigvoudigen, wist dit seizoen al 11 keer het doel te vinden en 17 assists te geven en was daarmee een onbetwiste sterspeler. De spierblessure van Groeneveld gaat er waarschijnlijk voor zorgen dat hij aankomende donderdag niet aan de aftrap zal verschijnen in de uitwedstrijd tegen FC Emmen. De return in het Goffertstadion zal op zondag plaatsvinden, het is nog de vraag of Groeneveld tegen die tijd weer hersteld kan zijn.

De club gaf zelf eerder al aan geen gebruik te gaan maken van eerste doelman Joris Delle en wisselspeler Suently Alberto. Delle speelde dit seizoen op de eerste 6 wedstrijden na iedere minuut mee, maar werd door hoofdtrainer Pepijn Lijnders toch verteld niet onder de lat te staan bij de aankomende play-offs-wedstrijden. De 31-jarige Marco van Duin, die zo’n 3 jaar geleden transfervrij overkwam van Almere City, zal de Fransman gaan vervangen. Delle verliet uit woede het trainingskamp en werd zo meteen uit de selectie gezet: hij zal aan het einde van het seizoen transfervrij vertrekken.

Alberto was volgens Lijnders “niet tot op het bod gemotiveerd om de play-offs tot een goed einde te brengen”, en zo werd ook hij uit de selectie gezet. N.E.C. kampt daarnaast ook nog met de blessures van Mohamed Rayhi en Sven Braken. Het is tevens de vraag of de gehuurde Ted van de Pavert, Calvin Verdonk, Jari Schuurman en Anass Achahbar en de transfervrij vertrekkende Maarten Paes, Michael Heinloth en Janio Bikel allen wel nog zin hebben voor hun club te vechten. Het lijkt dus een lastige klus te gaan worden voor de Nijmegenaren.

Advertentie