Kersverse promovendus Fortuna Sittard heeft de eerste transfer met het oog op het volgende seizoen beet: Alessandro Ciranni komt over van streekgenoot MVV Maastricht en tekent een contract voor drie seizoenen. Alessandro Ciranni kwam begin 2016 in het kader van het samenwerkingsverband tussen MVV en KRC Genk op huurbasis van Belgisch Limburg over naar Maastricht. Na een half jaar werd de rechtsback definitief ingelijfd door de Maastrichtenaren. De 21-jarige Genkenaar tekende een tweejarig contract en ontpopte zich al snel tot basisspeler. De jonge vrije trapspecialist groeide uit tot één van de sterkhouders van MVV.

De stap naar een club die uitkomt in de Eredivisie is dan ook een logisch vervolg van de carrière van Ciranni. Al in de winterstop leek het er op dat de Italo-Belg Maastricht zou verlaten. De voormalig Belgisch jeugdinternational stond in de belangstelling van een aantal clubs uit Nederland en België. Tot een daadwerkelijke overgang kwam het toen niet, waardoor Ciranni nu transfervrij de deur van Stadion De Geusselt achter zich dicht trekt.

Voorzitter Isitan Gün van Fortuna Sittard is verheugd met de nieuwe aanwinst: “Alessandro is een getalenteerde jonge speler met groeipotentieel, die voortkomt uit de vermaarde jeugdopleiding van Racing Genk. Alessandro is aanvallend ingesteld, waarbij zijn snelheid natuurlijk goed van pas komt. Echt een speler die goed past in de lange-termijn-strategie van de club”.