Ishak Belfodil verlaat Werder Bremen, maar zal niet terugkeren naar Standard. De Algerijnse aanvaller blijft in de Bundesliga, hij tekende vandaag een contract tot 2022 bij Hoffenheim. Werder Bremen huurde Belfodil dit seizoen voor €650.000. De Duitse club had een aankoopoptie, maar Belfodil zelf had de mogelijkheid om die optie teniet te doen. De wispelturige schaduwspits speelde 29 wedstrijden voor Bremen, hij kon zich echter nooit profileren als basisspeler. Belfodil wilde dus andere oorden opzoeken, een conflict tussen zijn entourage en de leiding van Werder zou de aanleiding daarvan zijn.

Volgend seizoen zal Ishak Belfodil de kleuren van het voor de groepsfase van de Champions League geplaatste Hoffenheim verdedigen. De club maakt €7.000.000 over aan de Rouches, die Belfodil twee jaar geleden transfervrij contracteerden. Opnieuw een knap staaltje transferbeleid van de Luikse club.

Bij Werder Bremen scoorde Ishak Belfodil zesmaal. Het seizoen ervoor, bij Standard, trof hij 17 keer raak in 40 wedstrijden. Toen vormde hij samen met Orlando Sa het beste aanvalsduo (statistisch) van de Jupiler Pro League.