De Italiaanse traditieclub Parma Calcio 1913 speelt volgend seizoen opnieuw in de hoogste klasse. Parma ging failliet in 2015 en moest herstarten in de vierde klasse. Na drie promoties op rij heeft de Serie A weer een mooie club erbij.

De onderlinge strijd in Serie B, de Italiaanse tweede klasse, voor de laatste promotieplaatsen was nog heel spannend op de laatste speeldag. Empoli was al kampioen en de clubs die het moesten uitvechten voor de tweede plaats waren Parma en Frosinone. Deze laatste ploeg speelde gelijk, terwijl Parma zijn match won, waardoor beide clubs op gelijke punten strandden. Toch eindigt Parma op de tweede plaats op basis van betere resultaten in onderlinge duels.

Een speler die alles heeft meegemaakt is Alessandro Lucarelli, de kapitein van Parma. Hij was er bij in 2015 bij de degradatie, maar heeft ook de drie promoties op het veld geleid: “Deze reis is 3 jaar geleden begonnen. Het was zwaar, maar we hebben nooit opgegeven, ook dankzij de steun van de fans. Ik ben trots dat ik de kapitein mocht zijn.”

De supporters waren dolgelukkig na de wedstrijd, al was het nog bang afwachten tot het laatste fluitsignaal in de wedstrijd van Frosinone. De ontlading van de promotie was groots. Welkom terug, Parma.