De namen zijn bekend. Nog een paar moeten geschrapt worden en dan is de selectie compleet. Martinez zijn hoofddoel ligt in het verschiet: presteren op het WK en graag minstens halve finale of zelfs meer.

Met het debacle op het EK, onder Wilmots toen nog, door een te vroege uitschakeling tegen Wales, ligt de druk weer iets hoger. Velen zien ons al op het hoogste schavotje staan, terwijl het verhaal al snel ten einde kan zijn. Waarom?

Eerste of tweede de worden in de groep is van geen tel. De kwartfinale is tegen: Duitsland of Brazilië. Dan moet je er altijd vanuit gaan dat deze landen niet vroeger geëlimineerd worden. We hebben in onze laatste 2 WK’s sterke landen gehad die ons eruit geknikkerd hebben, terwijl we toen zelf niet onder lagen. Denk maar aan Wilmots afgekeurde goal tegen Brazilië in 2002 of het jammerlijke verlies, 4 jaar geleden, tegen het niet zo sterke Argentinië.

Willen we kampioen worden? Dan moet je voorbij deze 2 toplanden die ook steevast de titel willen veroveren. Duitsland kan het 2de Europese land worden dat zijn titel kan verlengen, terwijl Brazilië de afgang in eigen land wil gebruiken als motivator om in Rusland revanche te nemen. Wie wil je vermijden? Of gaan we gewoon voor alles? Elke wedstrijd winnend afsluiten? Niet gaan rekenen tegen Engeland, maar hen gewoon een nederlaag rond de oren draaien en achteraf zeggen: wij zijn niet bang. Van niemand. Laat ze maar komen.

Advertenties