Kenny Saief (24) mag zich nu officieel een mauve noemen. De Amerikaan werd sinds januari gehuurd van KAA Gent, maar nu Anderlecht de aankoopoptie heeft gelicht, verbindt hij zich officieel aan de Brusselaars.

Ietwat verrassend was de overstap van Kenny Saief naar Anderlecht deze wintermercato. Bij Yves Vanderhaeghe, coach van KAA Gent, was er geen plaats meer voor de middenvelder. De keuze voor Anderlecht, met ex-coach Hein Vanhaezebrouck, was dus geen onlogische keuze.

Saief werd echter gehuurd met een, naar verluidt verplichte, aankoopoptie, gezien de perikelen rond de voorzitterswissel. Nu de heisa volledig van de baan is, en Coucke zich volledig heeft kunnen inwerken in de club, neemt Anderlecht de Amerikaan definitief over. Er zou een bedrag van 3,7 miljoen euro mee gemoeid zijn.

Advertentie