De kogel is door de kerk: Unai Emery wordt de nieuwe manager van Arsenal. Hij volgt Arsène Wenger op, die 22 jaar in dienst was. Een serieuze uitdaging.Unai Emery is geen onbekende, grijze muis in het trainersgilde. De afgelopen twee seizoenen was hij trainer van PSG, en had hij o.a. Neymar onder zijn hoede. Zijn passage in de Franse hoofdstad was echter geen onverdeeld succes. In het seizoen 2016-2017 eindigde hij met PSG tweede, achter Monaco. Dat wordt hem in Frankrijk wel eens verweten. Langs de andere kant pakte hij ginder maar liefst zeven prijzen op twee seizoenen.

Ondanks het sterrenensemble bij PSG dropte hij dit seizoen toch jonge gasten in het elftal. Dat getuigt van lef en hoort bij Arsenal. In het verleden liet hij Sevilla lekker voetballen en won hij daarmee 3x op rij de Europa League, wat toch wel een heel sterke prestatie is. Een unicum in de Europa League.

Naast zijn prestaties in het verleden, overtuigde hij het bestuur van Arsenal ook in de onderlinge gesprekken. Hij had onder andere al een uitgebreide analyse van alle A-kernspelers gemaakt, en op welke punten iedereen nog moest verbeteren.

Advertentie