Eigenaar Patro Eisden heeft bod van overnamekandidaat in beraad

Eigenaar Wayne Woo heeft een concreet bod ontvangen van een partij die de club Patro Eisden wil overnemen. Dat is het belangrijkste nieuws dat woensdagavond naar buiten kwam tijdens een gespreksavond over de toekomst van Patro. Deze informatieve bijeenkomst stond onder leiding van trainer-coach Stijn Stijnen en werd gehouden in de VIP-ruimte van het gemeentelijk stadion in Maasmechelen.

Wayne Woo heeft het overnamebod inmiddels in overweging genomen. Na ruggenspraak met zijn familie – wiens kapitaal hij zegt te beheren – zal Woo de knoop doorhakken. Nadere gegevens over de identiteit van de overnamekandidaat zijn vooralsnog niet bekend. Zoals DFVF reeds eerder berichtte, staat de toekomst van Patro Eisden op losse schroeven.

De Brits-Chinese investeerder Wayne Woo nam Patro Eisden medio 2016 over van toenmalige eigenaar en voorzitter Robert Stevens. De “overnameprijs” bedroeg destijds 400.000 euro. Na lang onderhandelen zou Stevens uiteindelijk akkoord zijn gegaan met een fractie van dit bedrag: één ton.

Dat schreef althans Het Belang van Limburg onlangs in een spraakmakend artikel over stamnummer 3434. Deze krant wist ook te melden dat Woo tot op de dag van vandaag zelfs dát bedrag nog niet volledig betaald heeft. Van de acht deelbetalingen van € 12.500,00 zou hij alleen de eerste termijn aan Stevens voldaan hebben. Naar verluidt weigert Woo het restantbedrag te voldoen, omdat er na de overname nog “veel lijken uit de kast zijn gevallen”.  Sinds de overname door Woo is Patro Eisden de binding met het publiek kwijt geraakt en rolt het van de ene rel naar de andere. De ploeg tuimelde bovendien onlangs uit de Eerste Amateurklasse.

Indien Woo het bod van de nieuwe overnamekandidaat weigert, is een faillissement van de Koninklijke Patro Eisden Maasmechelen, opgericht in 1942, niet ondenkbaar.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.