Radja Nainggolan, de afgelopen weken een van de meeste besproken Belgische voetballers, maakt wellicht de overstap naar Noord-Italië. De 30-jarige middenvelder staat nadrukkelijk in de belangstelling van Internazionale Milano. Update: de overgang werd bevestigd.

De geboren Antwerpenaar, die al sinds de zomer van 2014 bij AS Roma zit, kan gaan tekenen bij het weer opgekrabbelde Inter Milan. De nummer 4 van het afgelopen seizoen, dat goed is voor een plek in de groepsfase van de Champions League, zal een bedrag voor €24.000.000 overmaken naar de Italiaanse hoofdstad.

Bovendien zouden de Romeinen bovenop de transfersom de overbodige Inter-spelers Davide Santon (ex-Newcastle United) en Nicolo Zaniolo krijgen. Opmerkelijk genoeg komt deze deal allesbehalve dicht bij de geschatte waarde van Nainggolan, die ligt rond de €50.000.000 voor de niet-WK-ganger.

Nainggolan speelde vooralsnog 203 wedstrijden voor AS Roma, daarin scoorde hij 33 goals en gaf hij 29 assists. Eerder speelde hij bij Cagliari Calcio, Piacenza en de jeugd van Beerschot.

Advertenties