Eerder wist Almere City al te melden dat het de overstap ging maken van kunstgras naar natuurgras. Ook FC Dordrecht zet een goede stap in die richting, de Zuid-Hollandse club stapt over naar hybridegras. Het gras bestaat voor slechts 7% uit kunsgras, dat is aangelegd om het natuurgras te versterken.

De club uit Dordrecht wil nog voor de start van het nieuwe seizoen de natuurmat klaarhebben, het is dan de tweede club die overstapt op natuurgras. In de Keuken Kampioen Divisie spelen slechts vier clubs op natuurgras: N.E.C., Go Ahead Eagles, FC Twente, Jong Ajax en vanaf heden Almere City. Keuken Kampioen is de nieuwe naamgever van de Eerste Divisie, voorheen was het tien jaar lang de Jupiler League.

FC Dordrecht wil het stadion nog verder verbouwen, onder meer de businesslounge, die binnen twee jaar verbouwd is.

Advertentie