RSC Anderlecht heeft de 29-jarige Ivan Santini binnengehaald. Santini is een oude bekende in ons land, want hij was vroeger nog actief bij KV Kortrijk en Standard. De Kroatische spits, inmiddels 29 jaar oud, komt over van het Franse SM Caen. Bij Anderlecht zal hij de concurrentie moeten aangaan met Wolfsburg-huurling Landry Dimata.

Santini is een spits die al heel wat ervaring heeft in de Belgische competitie en ook de weg naar de goal makkelijk vond. Bij KV Kortrijk scoorde hij 32 keer in 74 wedstrijden en daarna vertrok hij naar Standard, waar hij 38 keer aantrad en 15 keer de netten kon doen trillen. Het winnende doelpunt in de bekerfinale tegen Club was zijn hoogtepunt bij de Luikenaars.

De voorbije twee seizoenen was de Kroaat dus actief bij het Franse SM Caen, als basisspeler in de spits. In totaal kwam hij 75 keer uit voor de Franse middenmotor, hij scoorde er 27 keer. Anderlecht zou circa 5 miljoen euro betalen voor de spits, die enkele jaren geleden naar eigen zeggen gechoqueerd was door de transfer van Trebel naar de grote vijand.

Eerder haalde Anderlecht ook al Landry Dimata en dan is er ook nog Isaac Kiese Thelin, die terugkomt van een uitleenbeurt bij Waasland-Beveren. Zij zullen dus de concurrentie met Santini moeten aangaan. Lukasz Teodorczyk speelt natuurlijk ook nog bij RSCA. Hij weegt te zwaar op het loonbudget en mag dus vertrekken, maar wil zelf het liefst blijven bij de club uit Brussel.

Advertentie