Xherdan Shaqiri verruilt Stoke City voor Liverpool. De 74-voudig international van Zwitserland trekt voor zo’n 15 miljoen euro naar Anfield.

Shaqiri (26) is na Naby Keïta (RB Leipzig) en Fabinho (AS Monaco) de derde zomertransfer van The Reds. De in Kosovo geboren Zwitser komt over van Premier League-degradant Stoke City. Vorig seizoen was hij in 38 officiële wedstrijden goed voor acht doelpunten en zeven assists.

Shaqiri geeft aan tevreden te zijn met zijn transfer “Ik wilde enkele jaren geleden al voor deze club spelen, maar toen kwam het er niet van. Ik ben dan ook heel gelukkige dat ik hier nu ben. Ik wil het beste van mezelf geven en hoop met Liverpool heel wat titels binnen te rijven”.

In Liverpool moet Shaq voor extra aanvallend geweld zorgen, al zal hij wellicht niet meteen als basisspeler fungeren. Deze zomer was Shaqiri met Zwitserland aan het werk te zien op het WK waar hij één keer trefzeker was en één assist gaf. Shaqiri kwam in het verleden ook al uit voor FC Basel, Bayern München en Inter Milaan.

Advertentie