Manchester City zal de voorbereiding voor het nieuwe seizoen starten op Amerikaanse bodem. Wie ook deel zal uitmaken van de kern ginder is Jason Denayer, vorig seizoen nog gestald bij het Turkse Galatasaray. Guardiola neemt Denayer op in de 28-koppige selectie.  

Sinds 2013 maakt Jason Denayer al deel uit van The Citizens, maar werd jaar na jaar uitgeleend. Hij speelde al op uitleenbasis bij Celtic, Sunderland en in twee passages bij Galatasaray. In de zomer van 2016 leek zijn doorbraak aanstaande bij Manchester City, maar de zwakke wedstrijd tegen Wales met de Rode Duivels op het EK deed hem de das om. Hij werd opnieuw uitgeleend. Nu krijgt de Belgische verdediger dus de kans om zich op het toernooi om de International Champions Cup in de kijker te spelen, al is de concurrentie heel groot.

Manchester City zal drie oefenwedstrijden spelen in het kader van deze International Champions Cup. Dat zal gebeuren tegen Borussia Dortmund (20/07/), Liverpool (25/07) en ten slotte nog Bayern München (28/07). Rode Duivels Vincent Kompany en Kevin De Bruyne genieten nog van een welverdiende vakantie en zullen er dus nog niet bij zijn.

Advertenties