De kans wordt alsmaar groter dat Thibaut Courtois volgend seizoen bij Real Madrid speelt. Het contract van de keeper uit Bilzen loopt komend seizoen af bij Chelsea en hij wil niet verlengen, dus is Chelsea genoodzaakt mee te moeten werken aan een transfer, willen ze nog iets aan Courtois verdienen. Real Madrid zou naast Courtois ook Eden Hazard willen vastleggen, maar die onderhandelingen verlopen minder vlot.

Een transfer van Courtois kon vorig seizoen al voorspeld worden, maar na zijn uitstekend WK lijkt de exit van Courtois bij Chelsea alsmaar dichterbij te komen. Al wil Abramovich nog niet toegeven zolang Chelsea geen vervanger heeft. De Braziliaan Allison Becker leek een optie, maar die zou op weg zijn naar Liverpool voor 70 miljoen, en zoveel wil Chelsea niet betalen. Er worden wel wat keepers aangeboden bij de club uit Londen’ Kasper Schmeichel is voorlopig de grootste kanshebber om het vertrek van Thibaut Courtois op te vangen.

Verschillende clubs hengelen naar de diensten van Courtois, maar de Koninklijke staat er het beste voor. Ze zouden 35 miljoen willen geven en Courtois een contract aanbieden voor 4 seizoenen, iets waar Courtois voor zou vallen omdat hij dan tot zijn dertigste zekerheid heeft over de toekomst. Er is voorlopig nog geen voorakkoord, maar zodra Chelsea meewerkt, kan het heel snel gaan.

Eden Hazard staat ook nadrukkelijk in de belangstelling van Real Madrid, al is dat een heel complex dossier. De transfermarkt in Engeland sluit al op 9 augustus, dat betekent dat er nog een uitgaande transfers kunnen gebeuren, maar ploegen binnen Engeland kunnen geen vervangers meer halen. Zo zou er binnen de drie weken een vervanger moeten klaarstaan. Hazard zelf heeft een duidelijke voorkeur voor de Champions League-winnaar.

Advertentie