Edmilson Junior speelde gisteren zijn afscheidswedstrijd bij Standard. Na 91 wedstrijden, 23 doelpunten (waarvan één in de Supercup) en 12 assists aanvaardt de winger een niet te weigeren bod uit Qatar. Edmilson tekende voor 4 jaar bij Al-Duhail. Hij bevestigde de overgang zelf. 

De Belgo-Braziliaan, bij de Luikse club sinds januari 2016, sluit zijn (eerste?) Standardperiode af met 2 prijzen op zak: de Croky Cup in 2016 en 2018. De transferprijs zou €5.500.000 bedragen, waarvan de helft naar Sint-Truiden gaat, dat op die manier zijn ‘uitgaand’ transferrecord breekt.

Edmilson na de Supercup: “Ik ben triest omdat ik mijn stad en de club van mijn hart zal verlaten. Ik heb ervoor gekozen om vanavond te spelen en ik heb alles gegeven. Ik heb mijn keuze gemaakt en ik kom er niet op terug. Het was een moeilijke week, want ik onderhandelde met FC Porto, Real Sociedad en Fiorentina. Maar morgen ga ik naar Qatar. Ik ga zeker bekritiseerd worden, maar ben mentaal sterk.

Edmilson Jr. zal €3.500.000 per jaar verdienen in Qatar, een som waar Standard niet tegenop kan. Dat weet ook de oefenmeester van de Rouches:

We hebben geprobeerd hem te houden door een nieuw, mooi contract aan te bieden, maar dit gaat om andere cijfers… ~ Michel Preud’homme

Mogelijk krijgt Edmilson de Qatarese nationaliteit en een plek in het momenteel niet zeer sterke nationale elftal, dat op het volgende WK als gastland zal aantreden.