Standard heeft niet lang moeten zoeken naar een vervanger voor Edmilson. Maxime Lestienne (26), oude bekende van Michel Preud’homme, komt de Luikse rangen versterken. De flankspeler is transfervrij sinds zijn contract bij Malaga eind juni afliep. Gisteren en vandaag werden de medische tests in Luik succesvol uitgevoerd.

Lestienne brak door bij Moeskroen, maar maakte al snel de overstap naar Club Brugge. Bij de West-Vlaamse club kwam hij 157 keer in actie (40 keer onder Preud’homme), wat 39 doelpunten en 35 assists opleverde.

In de zomer van 2014 kocht Al Arabi de flanspeler, maar hij speelde geen enkele wedstrijd in Qatar. Genoa huurde hem namelijk meteen, één jaar later deed PSV hetzelfde. In Nederland viel hij op met 10 assists uit 19 wedstrijden. Hier kon hij ook een landstitel vieren.

Twee seizoenen geleden legde Rubin Kazan €10.000.000 op tafel voor Lestienne, in januari dit jaar kreeg hij een contract voor 5 maanden bij Malaga. In La Liga kwam hij vaak in actie (soms als invaller), maar zijn contract werd omwille van de degradatie niet verlengd.

Bij Standard moet Lestienne, die voor 4 seizoenen heeft getekend, Edmilson doen vergeten. De Belgo-Braziliaan was vorig seizoen een van de smaakmakers in PO1.

 

Advertenties