Olympique Marseille heeft van de UEFA een boete gekregen van €100.000. De ‘fans’ van de Zuid-Franse club hadden zich tijdens de Europa League-finale tegen Atlético Madrid misdragen, die werd gehouden in het stadion van ‘rivaal’ Olympique Lyon.

De UEFA heeft vandaag deze boete opgelegd aan L’OM, dat zeer waarschijnlijk het geldbedrag zal gaan verhalen op de harde kern. In het Parc Olympique Lyonnais werden delen van het stadion gesloopt, zoals stoeltjes en binnen de catacomben, bovendien werden er grote hoeveelheden vuurwerk afgestoken.

Bovenop de geldboete heeft de UEFA ook besloten dat het eerste Europese duel van Marseille zonder fans moet worden gespeeld. Marseille zal het aankomende seizoen wederom uitkomen in de Europa League, aangezien zij afgelopen seizoen vierde in de Ligue 1 zijn geworden.

Mochten er opnieuw ongeregeldheden zoals bij de met 0-3 verloren finale in Lyon plaatsvinden binnen nu en twee seizoenen, dan zal de UEFA L’OM uitsluiten voor Europees voetbal.

Marseille bereikte afgelopen seizoen de Europa League-finale tegen Atlético Madrid. Zij schakelden KV Oostende, NK Domzale, Konyaspor, RB Salzburg, Vitoria Guimaraes, Braga, Athletic Bilbao, RB Leipzig en wederom RB Salzburg uit.