Vandaag had de organisatie van de International Champions Cup 6 wedstrijden ingepland, wij splitsen het dagverslag daarom op in 2 delen. 

Juventus 2-0 Bayern München

De wedstrijd startte hevig met enkele mogelijkheden aan beide kanten, het spel ging goed op en neer. Andrea Favilli kon de openingstreffer in de 32e minuut tegen de netten prikken na wat geklungel in de Duitse verdediging.

Bayern kon niet reageren en in minuut 40 speelde Alex Sandro de bal over de vijandelijke verdediging, waardoor Favilli alleen op Ulreich af mocht gaan en koeltjes afwerkte: 2-0.

In de tweede helft drong Bayern München wel aan, vooral via een kwieke Coman, maar scoren lukte niet. Ook de Italianen vonden de weg naar doel niet meer en zo eindigde deze wedstrijd op 2-0.

Borussia Dortmund 2-2 Benfica (pen.: 3-4)

In de 20e minuut kon Philipp het eerste doelpunt voorbij Svilar binnenschuiven, nog geen twee minuten later scoorde hij opnieuw door een hoge bal net goed genoeg op de slof te nemen. 2-0 na 22 minuten.

André Almeida scoorde via een laag overhoeks schot in minuut 51, Alfa Semedo deed hetzelfde in de 69e minuut. De wedstrijd kabbelde verder naar strafschoppen, die Benfica naar zich toe wist te trekken. Salvio scoorde de beslissende 3-4.

Manchester City 1-2 Liverpool

Liverpool speelde met meer grote namen dan City, toch waren het the Citizens die de eerste kansen op hun naam schreven. De eerste helft was hoe dan ook niet om over naar huis te schrijven, 0-0 bij de thee.

In de loop van de tweede periode kwamen spelers als Leroy Sané, Bernardo Silva, Sadio Mané en Mohamed Salah tussen de lijnen en dat zorgde toch voor een tempoverhoging.

In de 57e minuut pakte B. Silva uit met een schitterende doorsteekpass op Sané, die zijn snelheid goed gebruikte en overhoeks afwerkte: 1-0. Even later kwam Salah van de bank, en amper een minuut later kopte hij de gelijkmaker voorbij Joe Hart. Vlak daarna had de Egyptenaar nog twee grote kansen, maar een verdediger en de lat hielden hem van een tweede snelle treffer.

Nadat Mané in de slotfase een grote mogelijkheid net niet binnen het kader kon afwerken, kreeg hij vlak voor tijd nog een enorme kans: een strafschop. Hij scoorde en zo wist Liverpool de overwinning toch nog naar zich toe te trekken, vooral dankzij een fantastische invalbeurt van Mohamed Salah. 1-2!


Klassement

De stand zal later vandaag te bekijken zijn in deel 2.