Het tweede deel van dagverslag drie. Deel 1 kan je hier lezen. AS Roma nam het op tegen Spurs, met Milan – Man. United stond er een legendarische affiche op het programma en in Singapore kreeg Arsenal de kans om revanche te nemen op Atlético na de uitschakeling in de halve finale van de Europa League afgelopen seizoen. 

AS Roma 1-4 Tottenham

Roma schoot het best uit de startblokken. Schick scoorde al na drie minuten van dichtbij, nadat hij met wat goed zolenwerk in een schietpositie kwam. Lang konden ze echter niet van hun voorsprong genieten, want Llorente kwam in minuut 9 goed voor zijn man en knikte de bal tegen de netten.

De Spanjaard scoorde nog geen 10 minuten later opnieuw: Moura trapte een voorzet van Lamela tegen doelman Mirante aan, Llorente hoefde de rebound er maar in te tikken.

In minuut 28 werd het 1-3 van uitblinker Lucas Moura via een goede kopbal. Vlak voor rust maakte de Braziliaan de weedstrijd volledig dood, hij versloeg de keeper met een lage schuiver.

In de tweede helft drong Roma wel aan, onder andere via Edin Dzeko en Justin Kluivert, maar de stand bleef onveranderd. Een goede eerste helft was voor Tottenham voldoende om met ruime cijfers te winnen: 1-4.

AC Milan 1-1 Manchester United (pen.: 8-9)

In minuut 12 speelde Juan Mata de bal in één tijd met een halve volley voorbij de Italiaanse verdediging, Alexis Sanchez werkte koel af. Amper 3 minuten later lepelde Bonucci het leer vanop zijn eigen helft over de verdediging, Suso werkte knap af in één tijd: 1-1. Dit werd ook de ruststand.

Beide teams hadden nog wat mogelijkheden, Borini raakte de paal in de slotfase, maar konden niet meer scoren. We kregen een zinderende strafschoppenreeks voorgeschoteld, die de Engelsen met 8-9 wisten te winnen.

Atlético Madrid 1-1 Arsenal (pen.: 3-1)

Arsenal was de betere ploeg in de openingsfase, maar hun aanvallen leverden nog geen goals op. In de eerste 20 minuten kwamen de troepen van Simeone er eigenlijk niet aan te pas, maar daarna kwamen ze beter in de wedstrijd.

Het eerste doelpunt viel toch aan Spaanse zijde: Vietto kopte een voorzet van Correa in doel in de 41e minuut. Vlak na de pauze trapte de 17-jarige Emile Smith-Rowe de bal enig mooi in de kruising van buiten het strafschopgebied: 1-1, Arsenal was weer uitstekend uit de kleedkamer gekomen.

Vietto kon rond het uur nogmaals scoren, maar zijn poging werd afgeblokt. De tweede helft was kwalitatief minder en zo eindigde ook deze wedstrijd met strafschoppen. Atlético won de reeks met 3-1.


Klassement

 1. Borussia Dortmund 3 | 7
 2. Juventus 1 | 3
 3. Tottenham 31| 3
 4. Liverpool 2 | 3
 5. Bayern München 2 | 3
 6. Atlético Madrid 1 | 2
 7. Manchester United 1 | 2
 8. Benfica 1 | 2
 9. AC Milan 1 | 1
 10. Arsenal 3 | 1
 11. Chelsea 0 | 0
 12. FC Barcelona 0 | 0
 13. Internazionale 0 | 0
 14. Olympique Lyon 0 | 0
 15. Real Madrid 0 | 0
 16. Manchester City 2 | 0
 17. Paris Saint-Germain 1 | 0
 18. AS Roma 1 | 0