Davy Klaassen verruilt Everton voor het Noord-Duitse Werder Bremen. De 25-jarige middenvelder, die op een zijspoor bij de ploeg uit Liverpool zat, zal direct aansluiten bij de selectie van Werder Bremen.

Werder Bremen heeft €13.500.000 overgemaakt aan Everton voor de 16-voudig Nederlands international. Davy Klaassen kwam vorige zomer als versterking naar Goodison Park, toen Ronald Koeman er de hoofdcoach was. Na het vertrek van Koeman is Klaassen nog amper aan de bak geweest bij The Toffees. Davy Klaassen speelde slechts 16 wedstrijden afgelopen seizoen, veelal als invaller. Zo kwam hij niet verder dan 820 speelminuten en 1 assist.

Davy Klaassen werd vorige zomer voor een bedrag van €27.500.000 overgenomen van Ajax Amsterdam, dat betekent dat Everton een verlies van €14.000.000 heeft gemaakt. De oud-aanvoerder van de Amsterdammers gaat de opvolger van de Deense middenvelder Thomas Delaney worden, die voor een bedrag van €20.000.000 naar Borussia Dortmund vertrok. Klaassen wordt hiermee de duurste inkomende transfer van die Grün-Weißen.

De in Hilversum geboren speler sluit direct aan bij de selectie van Werder Bremen en komt mogelijk vanavond (27 juli 2018) al in actie in de oefenwedstrijd tegen Arminia Bielefeld in de Schüco Arena. Aankomende zondag kan hij tijdelijk terugkeren in Nederland, dan oefent Werder in het Hitachi Capital Mobility Stadion tegen FC Groningen. Eveneens komt Klaassen een oud-teamgenoot tegen in de naam van Nicklas Moisander, waarmee hij samen bij Ajax gezeten heeft. Ook ex-Vitesse-speler Milot Rashica speelt voor die Werderaner.

Advertentie