Aleksandr Golovin trekt naar AS Monaco, dat liet de club officieel weten op haar website. De Russische middenvelder komt over van CSKA Moskou waar hij zijn debuut maakte als profvoetballer. Golovin tekent voor vijf jaar bij de Franse topclub. Het transferbedrag zou rond de 30 miljoen euro liggen.

Golovin genoot interesse van verschillende voetbalclubs uit West-Europa. Onder andere Chelsea en Juventus, maar AS Monaco haalt nu de Rus binnen. De 22-jarige Golovin is de aanvallende middenvelder die een groot aandeel had in de succesvolle campagne van Rusland op het afgelopen WK. Hij was de draaischijf van de ploeg en bleef daardoor niet onopgemerkt bij de grote clubs.

Minder goed nieuws is deze transfer voor Youri Tielemans. Hij krijgt er nu een stevige concurrent bij op het middenveld. Ook Tielemans speelde een goed WK, dus dat wordt een interessante wisselwerking op het middenveld van Monaco. Golovin is alvast blij met zijn overstap. ‘Ik ben heel gelukkig om te tekenen bij AS Monaco. Dit is een nieuw avontuur dat ik aanvat met veel ambitie,’ aldus Golovin op de website van zijn nieuwe club.

Advertentie